Tarihçe

Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü’nün temelini 20 Mayıs 1958 tarihinde Üniversite Senatosu kararıyla kurulan “Kültürteknik ve Zirai İnşaat Kürsüsü” oluşturmaktadır. Kürsü sisteminden, 1750 sayılı Üniversite yasası gereğince Bölüm esasına geçilmiş ve buna göre Kültürteknik ve Zirai İnşaat Kürsüsü, Toprak Kürsüsü ve Bitki Besleme Kürsüsü “Toprak Bölümü” içerisine alınmıştır. 1982 yılında, 2547 sayılı yasadan sonra “Kültürteknik Bölümü” ayrı bir bölüm olarak kurulmuştur. Bölümün adı, 1991 yılında “Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü” olarak değiştirilmiştir.

E.Ü. Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü’ne Emeği Geçen ve Emekli Olan Hocalarımız

Prof. Dr. Halis ALAGÖZ (Kültürteknik ve Zirai İnşaat Kürsüsü Başkanı 1958-1982)

Kültürteknik Bölümü Bazı Öğretim Üyeleri-1990, (Arka sıra-soldan sağa: Doç Dr. Mümin Filiz, Doç. Dr. Süreyya Baş, Doç. Dr. Süer Anaç

Ön sıra-soldan sağa: Prof. Dr. Mustafa Özgürel, Prof. Dr. Aziz Balcı-Bölüm Başkanı, Prof. Dr. Altan Şahin)